Nieuws

HAMBURG – Lufthansa Technik AG heeft in opdracht van de Duitse Bundeswehr een Airbus ACJ A319 aangepast om als observatievliegtuig de naleving van het Open Skies verdrag te kunnen controleren.

De ACJ319 onderging met het oog op deze taken 150 modificaties waarbij aan de bovenzijde van de zeven meter romppanelen werd verwijderd en er ronde gaten werden gezaagd aan de onderzijde.

Deze aanpassingen waren nodig voor het aanbrengen van onder meer een digitale infrarood sensor en digitale camerasystemen die op drie verschillende vlieghoogtes hun werk moeten gaan doen.

Ook moest de cabine worden aangepast om er vier werkstations voor operators in aan te kunnen brengen en een centrale ruimte met plek voor zestien militairen van het land dat gecontroleerd moet gaan worden.

De ombouw vergde 26 maanden waarbij de benodigde expertise werd geleverd door Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw) in samenwerking met een twaalftal industriële partners.Wanneer geen missies worden gevlogen kan de ACJ A319 gewoon ingezet worden voor medische evacuaties of VIP vervoer,

Foto’s Copyright Lufthansa Technik/Jan Brandes

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.