Nieuws

JABEL – Twee Eurofighter Typhoons van het tactische TaktLwG 73 Steinhoff squadron van vliegbasis Rostock-Laage zijn maandagmiddag kort na 14.00 uur tijdens een trainingsvlucht met elkaar in botsing gekomen en neergestort.

Beide piloten konden met hun schietstoel het vliegtuig verlaten. Een eerste piloot belandde in een boom. Maar de tweede kwam om het leven , meldt de Luftwaffe. De verongelukte piloot is een 27 jarige gevechtsvlieger met ongeveer 400 uur Typhoon ervaring. De vlieger die het ongeluk overleefde was een instructeur met meer dan 3.700 uur ervaring op het gevechtsvliegtuig..

Het ongeval vond plaats tijden een Air Combat Mission boven Mecklenburg-Vorpommern. Een eerste toestel stortte neer bij Jabel, het tweede bij het dorpje Nossentiner Hütte waarna op beide plaatsen brand uitbrak.

Het ongeval werd waargenomen en doorgegeven door de piloot uit een derde Eurofighter die ook deelnam aan de oefening.

Het is het eerste Duitse ongeval waarbij Eurofighters volledig moesten worden afgeschreven.

In juni 2014 kwamen een van het Duitse Luftwaffengeschwader 31 Boelcke en een Learjet 35/36 boven Hochsauerland met elkaar in botsing waarbij de Learjet neerstortte. De beschadigde Eurofighter kan echter landen.

Foto: Luftwaffe/Stefan Petersen

1 reactie op “Update: Piloot dood na mid air Duitse Eurofighters

  1. John schreef:

    Uiterst triest natuurlijk. Ondanks dat deze uiterst geavanceerde toestellen, over de modernste apparatuur beschikken. In een gevechts situatie, is het toch de ervaring van de piloot die het ene verschil kan maken.
    R.I.P voor de omgekomen piloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.