Nieuws

Deense recordpoging ligt op schema

OOSTWOLD – Om 8.48 uur op zondagochtend landde de Saab MFI-15 200 Safari op Groninger bodem. Daarmee was ook het elfde land aan de lijst toegevoegd.

Voor Lasse Rungholm, de oudste van de twee, werd de tussenlanding op Oostwold een Airshow een feestje op zich. Als speciaal welkom had directeur Tom van der Meulen zijn Mustang op het platform geparkeerd. De Deen, die normaal in eigen land watervliegtuigen vliegt, is een enorme fan van juist dit type warbird.

Voor het vestigen van een nieuw wereldrecord moeten de Denen in 24 uur tijd twaalf verschillende landen hebben bezocht.

De recordpoging begon zaterdagmiddag om 12.00 uur in het Poolse Gliwice. In totaal vliegen ze 1000 mijl waarbij zoon Johs (21) afwisselend met zijn vader Lasse (56) de stuurknuppel hanteert.

Het ontvangstcomité op Oostwold Airport bestond uit wethouder Erich Wünker (VVD) van de gemeente Oldambt en Tom Karst van der Meulen, directeur van het vliegveld.

De totale tussenstop mocht niet langer dan zo’n 30 minuten duren. In dat half uurtje moest er getankt worden en de nodige officiële handelingen worden verricht.

Minimaal twee onafhankelijke getuigen, wethouder Wünker en Van der Meulen zelf, moesten een document ondertekenen en ook werd er een foto van het vliegtuig op een herkenbare plek op het vliegveld gemaakt.

De Denen vertrokken zondagochtend om 9.19 uur, strak op schema, voor hun laatste etappe. Voor het middaguur moeten ze op de Deense thuisbasis Vamdrup zijn gearriveerd. Pas dan komen ze in aanmerking voor een vermelding in het World Guinness Book of Records.

Foto’s: Sjoerd Looijenga.

Wethouder Wünker en directeur Van der Meulen invullen documenten,
Wethouder Wünker en directeur Van der Meulen samen met de Denen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.