Nieuws

PARIJS – Airbusdochter Elbe Flugzeugwerke (EFW) heeft tijdens de Paris Air Show 2019 naast een onbekende klant ook BBAM Aircraft Leasing & Management weten te strikken voor het A321 Passenger-to-Freighter (P2F) programma. Beide partijen tekenden een intentieverklaring voor een onbekend aantal A321 P2F vrachtvliegtuigen.

De A321s bieden na ombouw in Dresden op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km).

Een van de eerste klanten die het in 2015 aangekondigde A320/A321 programma wel zag zitten. was het Luxemburgse Vallair dat in 2018 tekende voor de ombouw van tien A321s.

Een eerste toestel wordt momenteel bij ST Engineering in Singapore aangepast. Het toestel werd teruggehaald bij het Turkse Onur Air waar het door Vallair tijdelijk was ondergebracht. Naar verwachting zullen de aanpassingen eind 2019 zijn voltooid, waarna begin 2020 gerekend wordt op het aanvullende Euopese en Amerikaanse typecertificaat.

Bij EFW werden al eerder A300s tot vrachtvliegtuig omgebouwd. Nadien volgden ook een eerste A330200 P2F voor DHL Express en een A330-300 P2F voor EgyptAir Cargo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.