Nieuws

ATHENE– De Griekse luchtmacht heeft  de laatste van  twaalf in juli 2018 bestelde eenmotorige P2002JF trainingsvliegtuigen in ontvangst genomen.

Dat toestel werd daarvoor overgevlogen vanaf de fabriek in het Italiaanse Capua met tussenstops in Lecce, Corfu en Oxia met als eindbestemming de Hellenic Air Force Academy op Tatoi/Dekelia Air Base bij Athene.  De twaalf vliegtuigen worden bij het 360 Squadron ingezet voor screening en primaire training.

De Italiaanse fabrikant kwam als beste uit de bus nadat de Griekse luchtmacht in 2016 een openbare tender had uitgeschreven. Onderdeel van het contract is tevens de levering van een computer-based geïntegreerd trainingssysteem inclusief een Softek simulator.

In dat jaar leverde Tecnam ook acht P2002JF trainingsvliegtuigen aan de Argentijnse luchtmacht (foto). Daarmee zijn sindsdien 18.000 starts en landingen uitgevoerd en is er meer dan 6.000 uur mee gevlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.