Nieuws

PARIJS – Het Canadese zusterbedrijf van Viking Air Limited heeft tijdens de Paris Air Show 2019 een eerste klant gestrikt voor het  nieuwe CL-515 blusvliegtuig.

Indonesië wil zes vliegtuigen van dit type ontvangen en tekende daarvoor in Parijs een contract. Ook wil het land een CL-415 Enhanced Aerial Firefighter (EAF) kopen

Deze CL-415 EAF is feitelijk een gemoderniseerde CL-215 waarvan   Longview Aviation Asset Management (LAAM) er elf kocht. Deze vliegtuigen worden opgewaardeerd tot CL-415 EAF en krijgen onder meer turbopropmotoren.

De op deze manier aangepaste vliegtuigen gaan de basis vormen voor het nieuwe Viking CL-515 amfibische blusvliegtuig dat in serie geproduceerd zal worden. Volgens Longview krijgen deze vanaf 2024 leverbare vliegtuigen een Collins Pro Line Fusion cockpit, grotere brandstoftanks en de mogelijkheid in veertien seconden als ‘scoopend’ nieuw water in te nemen. De toestellen worden daardoor vijftien procent effectiever dan de huidige CL-415 blusvliegtuigen.

Om de ontwikkeling er van mogelijk te maken heeft Viking Air aangeklopt bij het Strategic Innovation Fund van de Canadese overheden. Om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen worden via de Viking Academy technici tegen betaling opgeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.