Nieuws

Ook Airbus A321XLRs naar Wizz Air

PARIJS – Wizz Air, de grootste low cost luchtvaartmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, heeft als onderdeel van de overeenkomst met Indigo Partners, tijden de Paris Air Show 2019 een Memorandum of Understanding met Airbus ondertekend voor de aankoop van twintig A321XLR-toestellen die geleverd zullen worden van 2023 tot 2026.

De A321XLR biedt plaats aan 239 passagiers, evenveel als de A321neo. Op die manier wordt volledige vlootgelijkheid gegarandeerd met de bestaande vloot van Wizz Air. De A321XLR’s kunnen ook op het bestaande netwerk van Wizz Air ingezet worden.

De voltooiing van de bestelling blijft, zoals steeds het geval is, afhankelijk van de goedkeuring door de aandeelhouders van Wizz Air. De aankondiging van vandaag brengt het aantal uitstaande vaste bestellingen van Wizz Air bij Airbus op 276 vliegtuigen.

Indigo uit het Amerikaanse Phoenix wil in principe vijftig toestellen A321XLRs bestellen. Daarvan kunnen 32 gerekend worden tot een nieuwe order; de overige achttien zijn een omzetting van een bestaande A320neo order naar de grotere variant.

Indigo wil deze vliegtuigen gaan onderbrengen bij Wizz Air (20), het Amerikaanse Frontier Airlines (18) en het Chileense JetSmart (12). Niet bekend is of Indigo (dat ook een meerderheidsbelang heeft in) het Mexicaanse Volaris ook met deze vliegtuigen wil gaan uitrusten.

Ook Qantas Airways ziet de A321XLR wel zitten en bestelt er tien. Daarnaast werd een bestaande order voor 26 A320neo varianten omgezet naar de grotere XLR variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.