Nieuws

PARIJS – Airbus heeft tijdens de Paris Air Show 2019 de eerste vier teams voorgesteld die in 2020 deel gaan nemen aan de nieuwe Air Race E waarin met elektromotor aangedreven vliegtuigen zal worden geracet.

De teams zijn afkomstig uit Nederland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk en zijn momenteel druk in de weer om hun toestellen aan te passen aan de officiële racespecificaties.

Uiteindelijk kunnen er maximaal zestien teams aan een Air Race E deelnemen. Per race zullen acht vliegtuigen en hun piloten het tegen elkaar opnemen op een vlieghoogte van tien meter boven een vijf kilometer lang circuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.