Nieuws

PARIJS – Leasemaatschappij GECAS gaat vanaf 2021 via een sale-leaseback constructie tenminste negen A220-300s voor Moxy Airways financieren.

Deze nieuwe, door David Neeleman opgerichte Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil vanaf 2021 met 60 voorheen Bombardier CSeries CS300 vliegtuigen Amerikaanse lijndiensten gaan aanbieden vanaf secundaire vliegvelden. Neeleman bestelde de A220s  tijdens de  Farnborough International Air Show 2018 waar ook JetBlue evenveel toestellen van dit type bestelde,

Neeleman is geen onbekende in de luchtvaart. Hij stond onder meer aan de basis van JetBlue, Morris Air en  WestJet Airlines Ltd. Daarnaast is hij investeerder in TAP in Portugal en controlerend aandeelhouder in de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul.

ETOPS 180
De  Pratt & Whitney’s PW1500G  aangedreven A220s mogen drie uur mag vliegen van de dichtstbijzijnde luchthaven,

In 2018  tekende ook airBaltic voor 60 extra CS300s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.