Nieuws

SEATTLE & REDMOND – Het onafhankelijke Amerikaanse luchtvaarttest- en ontwikkelbedrijf AeroTEC rust in samenwerking met elektromotor fabrikant magniX een Cessna Caravan 208B rusten met een elektromotor.

Gekozen is voor de magniX 500 die 750 pk levert. Het toestel moet voor het eind van 2019 bij het AeroTEC Flight Test Center in Moses Lake vliegen, en zal onder meer ingezet worden om het certificatieproces van de magniX 500 te versnellen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het zogenoemde ‘Middle Mile’ segment met een triplengte maximaal 1.000 nm (1.853 km). Dat segment is in Amerika verantwoordelijk voor ongeveer twaalf procent van de totale CO2 luchtvaartuitstoot (en 4,9 procent wereldwijd).

Volgens de initiatiefnemers vliegen wereldwijd 2.600 Cessna Caravans die zich voor ombouw lenen.

magniX Aero sloot recent een overeenkomst met de Amerikaans-Canadese regionale luchtvaartmaatschappij Harbor Air om haar 34 vliegtuigen tellende drijvervloot uit te rusten met Magni 500 elektromotoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.