Nieuws


PARIJS – Prime Air heeft bij leasemaatschappij GECAS tijdens de Paris Air Show 2019 een leasecontract getekend voor vijftien 737-800 Boeing Converted Freighters (BCF). De toestellen zullen voor langere tijd worden gehuurd en vanaf 2021 worden toegevoegd aan vijf toestellen van dit type waarmee al wordt gevlogen.

Vergeleken met de 29 Boeing 767-300Fs van Prime Air kan de 800BCF geen 58, maar ‘slechts’ 23 ton vracht vervoeren. Alle vliegtuigen zullen voor Amazon Fulfillment Services worden ingezet. 

Order
GECAS plaatste in Parijs zelf bij Boeing een order voor tien Boeing Converted Freighters (737-800 BCF) en nam gelijktijdig opties op nog eens vijftien. Het aantal oudere 737-800s dat GECAS wil laten ombouwen tot BCF is daardoor toegenomen tot 65.

ASL Aviation
ASL Aviation Holdings ASL) heeft ook oren naar deze BCF variant en tekende in Parijs in principe voor tien toestellen van de type waarbij gelijktijdig kooprechten werden vastgelegd voor nog eens tien. Door deze nieuwe order hebben acht klanten gezamenlijk 120 toestellen van dit type besteld.

Showmodel
Boeing toonde in Parijs de eerste tot 737-800 BCF. Het ooit voor China Southern Airlines vliegende toestel wordt voor langere tijd gehuurd door Prime Air via leasemaatschappij GECAS die het bij het Chinese STAECO op Jinan Yaoqiang International Airport liet ombouwen. GECAS laat ook op andere plaatsen 737-800s ombouwen tot vrachtvliegtuig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.