Nieuws

DEN HAAG – Het nieuwe regeringstoestel, de Boeing 737 BBJ PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. De Nederlandse regering is in het luchtvaartregister door de Inspectie Leefomgeving en Transport nu officieel geregistreerd als eigenaar van het toestel, dat dinsdagmorgen op vliegbasis Woensdrecht arriveert. De BBJ biedt plaats aan 26 passagiers en is door GKN Fokker Techniek ingericht.

KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartvaartmaatschappij de bemanning voor de vluchten levert en tevens het onderhoud zal plegen. Het regeringstoestel wordt de komende weken door Fokker geschikt gemaakt voor de operatie door KLM en is naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar als regeringsvliegtuig. De standplaats wordt Schiphol.

Het publiek kan zaterdag 6 juli vanaf 10.30 uur op Woensdrecht het toestel van buiten zien en fotograferen. Op de vliegbasis is voor bezoekers ook een ruimte ingericht met informatie over het nieuwe regeringstoestel en het interieur.

Op www.bezoekdephgov.nl kunnen geïnteresseerden zich vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur aanmelden. De aanmeldtermijn voor het publiek sluit uiterlijk op 29 juni, of wanneer alle beschikbare 3.000 plaatsen gereserveerd zijn. Aanmelding is gezien de veiligheidsmaatregelen op de vliegbasis verplicht. Toegang tot de vliegbasis is alleen mogelijk met een ontvangstbevestiging van de aanmelding.

Het toestel arriveerde in mei 2018 in haar huidige kleuren in ons land.

1 reactie op “Regeringsvliegtuig PH-GOV overgedragen

  1. GeejeeZ schreef:

    Mooie livery! Hele verbetering ten opzichte van voorganger Fokker 70!!