Nieuws

PARIJS – Het nationale brandweerkorps van Italië (Vigili del Fuoco) heeft tijdens de Paris Air Show 2019 vijf extra AW139s besteld.

Het kwintet zal worden toegevoegd aan drie eerder bestelde helikopters van dit type waarvan in april 2019 de eerste twee geleverd werden.

Het trio werd eind 2018 bij de Leonardo Company besteld . Daarnaast werden opties genomen op nog eens twaalf helikopters van dit type die bedoeld zijn ter vervanging van verouderde Agusta-Bell AB412 varianten

De toestellen zullen door de brandweer worden ingezet voor SAR missies in bergachtig gebied en boven zee. Daarnaast komen de AW139s beschikbaar voor medische (evacuatie)vluchten en bescherming van de burgerbevolking.

Met het oog op deze taken wordt onder meer een vrachthaak onder de romp aangebracht voor onder meer het vervoer van   bambi buckets. Ook zal een hoist worden gemonteerd.

Daarnaast worden de helikopters onder meer geleverd met Forward Looking Infra-Red / Low Light TV (FLIR/LLTV), een Optical Proximity LiDAR System (OPLS), een zoeklicht, nooddrijvers en reddingsvlotten.

Leonardo (voorheen AgustaWestland) verkocht tot op heden meer dan 1.100 AW139s aan ruim 270 klanten in zeventig landen wereldwijd. Ook de Nederlandse politie vliegt met dit helikoptertype waarvan recent een derde in ons land arriveerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.