Nieuws

TOULOUSE – Bij Airbus is de afwerking van de eerste van 25 in juni 2013 door Air France bestelde A350-900s in volle gang. In dat jaar werden ook opties genomen op nog eens 25 toestellen van dit type. Daarvan zijn er inmiddels drie verzilverd.

De Air France-KLM Group heeft momenteel vaste orders uitstaan voor 28 toestellen van dit type. Elf daarvan zijn bestemd voor Air France, tien voor prijsvechter Joon en de overige zeven voor KLM die er vanaf 2021 mee zou gaan vliegen. Maar dat laatste is hoogst onzeker omdat algemeen aangenomen wordt dat KLM uitsluitend met 787-9 en 787-10 Dreamliners zal gaan vliegen.

De eerste nog motorloze A350-900 voor Air France verliet dezer dagen de spuitcabine. Het toestel wordt in september 2019 geleverd.

Foto’s: Airbus/Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.