Nieuws

HAMME De Belgische simulatorbouwer Euramec introduceert in samenwerking met AOPA UK een zogenoemde Threat Error Management (TEM) cursus. Het doel ervan is het aanleren van (vlieg)vaardigheden in het omgaan met noodsituaties. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van een Diamond DA20 Scenario-Based Flight Training Device (FTD).

In deze simulator kunnen door een instructeur verschillende noodscenario’s worden opgeroepen die gebaseerd zijn op echte levensbedreigende incidenten en ongevallen die door AOPA UK zijn gedocumenteerd. Het leren anticiperen daarop is dusdanig risicovol dat het niet tijdens gewone lesvluchten kan worden getraind.

Volgens Euramec is de kans op General Aviation (GA) ongevallen groter omdat piloten maar gemiddeld zeventig uur per jaar vliegen (en zelfbouwers zelfs maar 35) tegen 900 door beroepscollega’s. Ook moeten laatstgenoemden ieder half jaar een prof check doen tegen een tweejaarlijkse check voor GA piloten. Ook het alleen vliegen vergroot de kans op een incident of ongeval.

De kosten van een TEM cursus bedragen voor een vliegclub, vliegopleiding of zelfbouwcomunicty niet meer dan acht tot vijftien Euro per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.