Nieuws

KORTRIJK WEVELGEM – Bij ASL-JetNetherlands is opnieuw een zakejet op de vergunning van JetNetherlands bijgeschreven. Het is een Citation X die vanaf Kortrijk-Wevelgem tot negen passagiers kan gaan vervoeren bij een kruissnelheid van Mach .93. Het is de tweede Citation X in de ASL-JetNetherlands vloot.

Eerder dit jaar werden al drie nieuwe vliegtuigen worden daarbij beheerd en ingezet voor hun eigenaar terwijl het vierde toestel door ASL-JetNetherlands zelf wordt beheerd.

Een van de vliegtuigen is een Hawker 4000 die vanaf Antwerpen onder een Belgisch operator vergunning zal worden ingezet door ASL. De super mid-size jet heeft een vliegbereik van 3.100 nm (5.700 km) en biedt plaats aan acht passagiers. Deze worden vervoer in luxe clubzetels.

Daarnaast is in mei 2019 een vijfde Cessna Citation XLS+ op de Belgische vergunning z bijgeschreven, maar op Rotterdam-The Hague Airpor gestationeerd. Dit toestel heeft een vliegbereik van 1.900 nm (3.500 km) en biedt plaats aan negen passagiers.

Ook een Cessna CitationJet zal onder een vergelijkbare vergunning vanaf Rotterdam gaan vliegen en met plek voor vijf passagiers.

Lees ook: Vierde Citation XLS voor ASL-JetNetherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.