Nieuws

TEL AVIV – Next Future Transportation (NFT) heeft tijdens de EcoMotion show in Tel Aviv een model (schaal 1:6) gepresenteerd van een nieuwe elektromotor aangedreven vliegend auto, de Aska.

Drijvende krachten achter de vliegende auto is het echtpaar Guy en Mika Kaplinsky die vijftig miljoen dollar proberen te genereren voor de bouw van een vliegend prototype dat in 2021 moet vliegen. Daarna is nog eens 150 miljoen dollar nodig om het voertuig in 2025 op de markt te kunnen brengen tegen een initiële prijs van 200.000 dollar.

De spanwijdte zal rond de twintig meter komen te liggen waarbij de aandrijving zal geschieden middels veertien elektrisch aangedreven ducted fans, waaronder twee kantelbare aan de vleugeluiteinden en twee aan de achterzijde om verticaal te kunnen starten en landen. Met drie passagiers kan 130 nm (240 km)gevlogen worden en met een enkele aan boord 300 nm (560 km) bij een kruissnelheid van maximaal 300 kts (556 km/h)

Hoewel de Aska (Japans voor ‘vogel’) dankzij slimme software autonoom zal kunnen vliegen, zal in het toestel in het begin door een piloot bestuurd gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.