Nieuws

STRATFORD –  Sikorsky Aircraft is begonnen met de bouw van de eerste VH-92A Marine One helikopters die bestemd zijn voor de Amerikaanse presidentiële staf en de president.

De helikopters worden aangeschaft in het kader van het VXX Presidential Helicopter Replacement programma. Dat voorziet in de vervanging van in totaal 23 helikopters tot 2023. Sikorski sleepte de opdracht hiervoor in mei 2014 binnen.

Sikorsky mag  in eerste instantie zes VH-92A helikopters aanpassen en leveren alsmede twee trainer simulators voor het U.S. Marine Corps. Een eerste VH-92A training device werd begin 2019 afgeleverd bij het Presidential Helicopter Squadron HMX-1 in Quantico, Virginia . Marine piloten, avionica technici en squadron personeel kunnen met dit Flight Training Device (FTD) dat  replica is van de VH-92A cockpit alvast ervaring opdoen.

Twee van de zes toestellen worden geleverd als Engineering Development Models (EDM). Daarmee zal op Naval Air Station Patuxent River worden onderzocht welke communicatiesystemen het best aan de extreem hoge eisen zullen voldoen. De overige vier worden als System Demonstration Test Articles (SDTA) geleverd. Daarmee zullen operationele tests en evaluaties worden uitgevoerd.

Wanneer deze tests achter de rug zijn gaan de VH-92As terug naar Stratford waar Sikorsky het presidentiële interieur zal installeren in de 6,1 m lange cabines die een breedte en hoogte hebben van respectievelijk 1,98 en 1,83 m.

Ron2021 moeten de eerste van de resterende  aangepaste helikopters worden overgedragen aan de U.S. Navy waarna in 2023 de leveringen moeten zijn voltooid.

Sikorsky heeft sinds de certificatie van de S-92 in 2004 meer dan 200 helikopters van dit type geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.