Nieuws

VICTORVILLE – In het Amerikaanse Victorville vinden momenteel taxiproeven plaats met de door de Otto Aviation Group ontwikkelde Celera 500L. Hoewel nog niet veel bekend is over dit in het diepste geheim ontwikkelde vliegtuig, is het uitgerust met een dieselmotor. Vergeleken met eerdere beelden, is nu ook sprake van winglets.

Het bijzondere toestel moet door de weerstandsarme kogelvormige romp in staat zijn op FL650 (19.800 m) kruissnelheden aan te houden van 740-820 km/h waarbij het verbruik komt te liggen rond een gallon (3,8 l) per 48-68 afgelegde kilometers. Voor de aandrijving wordt gebruikt gemaakt van een in Duitsland gebouwde 500 pk sterke Red Aircraft A03 V-12 dieselmotor die ook in de nieuwe Russische Yak-152 trainer wordt gebruikt.

Aan de ontwikkeling van het toestel wordt al meer dan tien jaar gewerkt door Otto Aviation. Achter het bedrijf gaat oprichter William Otto schuil. Hij was verantwoordelijk voor de avionica van de North American-Rockwell B-1B Lancer.

Beeld via thedrive.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.