Nieuws


LOS ANGÈLES – De Amerikaanse producent Ampaire heeft donderdag (5 juni) een eerste openbare vlucht uitgevoerd met een hybride Cessna 337 Skymaster. Het toestel vloog daarbij 25 minuten, maar had eerder al 1:11 uur gevlogen.

De 337 wordt aan de voorzijde aangedreven door een conventionele verbrandingsmotor terwijl aan de achterzijde een elektromotor voor de aandrijving zorgt die wordt gevoed door een lichtgewicht accuset.

Volgens Ampaire zijn met deze constructie brandstofbesparingen mogelijk van vijftig tot zeventig procent terwijl de onderhoudskosten met een kwart tot de helft af kunnen nemen.

Het bedrijf is voornemens in de loop van 2019 met een vergelijkbaar toestel in samenwerking met Mokulele Airlines vanaf Hawaï commercieel te gaan vliegen.

De regionale luchtvaartmaatschappij Vieques Air Link uit Puerto Rico zal deelnemen aan een tweede pilot. Volgens de initiatiefnemers hebben inmiddels vijftien luchtvaarsmaatschappijen belangstelling getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.