Nieuws

PEKING – De Aviation Industry Corporation of China (AVIC)is begonnen met statische tests met de nieuwe Modern Ark 700 (MA700) turboprop. Met het oog daarop zijn is een eerste vleugelset aan  een rompsectie gemonteerd. Tegelijkertijd zijn  een eerste cabine- en cockpitsectie vervaardigd.

De MA700 krijgt een vliegbereik van 2.700 km en zal geschikt zijn voor het gebruik vanaf hoog gelegen, warme vliegvelden.  Er wordt een kruissnelheid voorzien van meer dan  320kts (600km/h) waarbij het toestel binnen dertien minuten na vertrek op kruishoogte is.

Volgens AVIC moet het vliegtuig gezien worden als een beter presterende concurrent van de ATR 72-500/600 en Bombardier Dash8 Q400. Daarbij zal niet alleen worden gemikt op Chinese certificatie, maar ook op een typegoedkeuring door zowel de Amerikaanse FAA als Europese EASA.

Medio 2015 hadden elf klanten AVIC al 285 MA-700’s besteld. De planning om in 2017 te vliegen en in 2019 op de markt te komen, is echter bij lange na niet gehaald.

Op termijn worden een 50- en een 90-zits versie uit de MA700 worden ontwikkeld.

3 reacties op “AVIC start bouw Xian MA700 turboprop

  1. Everaert Freddy schreef:

    hallo fijne fotos,is het mogelijk voor mij fotos te stuuren met vriendelijke groeten Freddy

  2. […] De nieuwe turboprop wordt momenteel bij de Xi’an Aircraft Industrial Corporation ontwikkeld. Het toestel zal plaats gaan bieden aan 78 tot 86 passagiers. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.