Nieuws

NARITA – Lufthansa Cargo  heeft  de eerste van twee in 2019 te leveren Boeings van het type 777F tijdens een ceremonie Japan getooid met de naam “Konnichiwa Japan” (‘Goedendag Japan). Geheel in stijl werd daarbij een vat sake geopend waarmee het toestel werd ‘gedoopt’.

Lufthansa Cargo bestelde in 2011 vijf toestellen van dit type  die, na een eerste levering in november 2013, inmiddels alle vijf ingezet worden. Nadien werden nog eens twee toestellen van dit type bijbesteld. Wanneer beide geleverd zijn, zullen in de loop van 2019 twee MD-11F vrachtvliegtuigen uit de vloot worden gehaald.

Lufthansa Cargo kan dan beschikken over zeven 777Fs en tien MD-11F vrachtvarianten. In 2025 moet de vlootmodernisering zijn voltooid.

De General Electric  GE90-110B1L aangedreven 777F heeft een vliegbereik van 4.900 nm (9.070 km) en een laadvermogen van 102 ton vracht.

Foto’s: Lufthansa Cargo.

lufthansa

(Foto’s  Lufthansa Cargo)

1 reactie op “Japanse naam voor nieuwe 777F Lufthansa Cargo

  1. Frans Eekhout schreef:

    Voor een Duitse onderneming als Lufthansa klinkt dit wel erg “Duits”.Krijgen de andere toestellen soms ook een Nederlandse naam, bijvoorbeeld: “Prettige vlucht” Nederland en wordt er dan een fles jenever over de romp geopend en gegoten ? Wie volgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.