Nieuws

DONNAUWORTH – Helitrans uit Noorwegen is de eerste gebruiker van digitale Airbus Helicopters ‘logcards’ waarop de geschiedenis van zowel gepleegd onderhoud als de status van kritische componenten wordt bijgehouden.


De fabrikant introduceerde deze nieuwe toepassing in maart 2019 als eigentijdse vervanger voor de verouderde papieren aanpak. Volgens Airbus Helicopters kunnen deze onderhoudlogboeken in een beveiligd gedeelte van de ‘cloud’ opgeslagen

De eerste twee van zeven door Helitrans bestelde eenmotorige H125s zijn inmiddels met deze logcards geleverd. Wanneer alle zeven geleverd zijn, telt de vloot vijftien EC125s en zeven H125s. Daarnaast wordt gevlogen met twee H130s.

Helitrans is een van de grootste helikopterbedrijven van Noorwegen die met de toestellen diensten aanbiedt vanaf acht bases verspreid over het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.