Nieuws

SEATTLE – Boeing gaat de naam Embraer schrappen en vervangen door een nieuwe naam: Boeing Brasil Commercial.

De Amerikaanse fabrikant volgt daarmee dezelfde strategie als Airbus die in juli 2018 een streep haalde door de Bombardier CSeries CS 100 en CS300. Daarbij werd de CS100 de A220-100 en de CS300 de A220-300. Boeing laat echter nog in het midden of de E-Series van Embraer een andere naam zullen krijgen.

De Amerikaanse fabrikant gaat 4,2 miljard dollar betalen voor een meerderheidsbelang van tachtig procent in de Braziliaanse vliegtuigfabriek. Daarvoor werd in juli 2018 een nieuwe joint venture opgericht

De zakenjetdivisie van Empresa Brasileira de Aeronáutica (Embraer) blijft vooreerst volledig Braziliaans.

3 reacties op “Boeing haalt streep door merknaam Embraer

 1. MMM Hensen schreef:

  Heel jammer ! Wat is mis aan de naam Embraer !

 2. Ruud Vos schreef:

  Er is niets mis aan de naam Embraer, maar er was ook niks mis met Bombardier…..

 3. Frans Eekhout schreef:

  Onderspit
  Al weer verdwijnt een iconische naam in de luchtvaart, naast Fokker, Bombardier, en nu Embraer en worden de monopolisten zoals Airbus en Boeing nog monopolistischer dan men al was en blijft er van eerlijke concurrentie weinig over. Een verschraling doet ook zijn intrede zowel in de naamgeving als uiterlijke verschijning. De drie- en viermotorige toestellen zoals B727, MD 11, L1011, Boeing 747 en A380 verdwijnen langzaam van het toneel en de tweemotorige toestellen worden dominanter. Voor de vliegtuigspotter gaat een saaie toekomst tegemoet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.