Nieuws

GENÈVE– Het Italiaanse luchtvaartconglomeraat Leonardo heeft Sloane Helicopters herbenoemd als dealer voor Ierland en Groot Brittannië. Dit is meegedeeld de tijdens de European Business Aviation Convention and Exhibition (EBACE 2019) die momenteel in Genève wordt gehouden.

Kort na deze mededeling bestelde Sloane een AW109 GrandNew en een AW109 Trekker die beiden in VIP zullen worden geleverd.

De van de AW109/Grand AW109 afgeleide Trekker heeft geen intrekbaar landingsgestel maar skids. De Trekker heeft een nuttige lading van 1.500 kg bij een MTOW van 3.175 kg. Dankzij twee 815 pk sterke P&WC PW207C turboshaft motoren wordt een Vne van 168 kts (311 km/h) voorzien bij een vliegbereik van 445 nm (824 km) en een maximale vliegduur van 4:20 uur.

Sloane denkt tot 2021 minimaal acht AW109 en AW169 varianten te kunnen verkopen in Ierland en Groot Brittannië. Het bedrijf verkocht in de achterliggende jaren bijna tachtig AgustaWestland helikopters in beide landen.

Wereldwijd zijn meer dan 450 Grand/GrandNew en Trekker helikopters verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.