Nieuws

ELIZY VILLA COUBLAY – Boom Supersonic gaat gebruik maken van de door Dassault Systèmes ontwikkelde “Reinvent the Sky” software bij de ontwikkeling van de supersonische Ouverture.

Het nieuwe schaalbare programma is bij Dassault is doorontwikkeld op basis van het 3DEXPERIENCE platform en moet kleine fabrikanten zowel ondersteunen bij het realiseren van een concept als de productie en uiteindelijke certificatie. Door hiermee te gaan werken, kan de ontwikkeltijd van een nieuw vliegtuig met de helft worden ingekort.

De Ouverture moet tot 55 passagiers over een afstand van 4.500 nm (8.384 km) t gaan vervoeren bij een snelheid van Mach 2.2. Bij die snelheid wordt Londen na vertrek uit New York in 3:25 uur bereikt en duurt een vlucht van Tokio naar San Fransisco 5,5 uur.

Het Amerikaanse bedrijf kan dankzij een forse kapitaalinjectie vaart maken met de ontwikkeling van het vliegtuig.