Nieuws

LONDEN – De Britse luxe ‘boutique’ operator ConnectJets viert haar tiende verjaardag met de oprichting van ConnectSkies en de introductie van de elektromotor aangedreven XP2.

De XP2 is een zogenoemd eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing) luchtvaart dat ontwikkeld wordt op basis van de door de Britse VCRO ontwikkelde NeoXCraft. Het nieuwe computerondersteunde luchtvaartuig kan zowel vanaf land als water vertreken, krijgt een luxe interieur, gaat plaats bieden aan twee personen en krijgt een vlieguur van zestig minuten. De accu’s ervan zullen met energie afkomstig van zonnepanelen worden opgeladen.

ConnectJets ziet de XP2 als logische aanvulling op de Piaggio Avanti EVO waarvan het bedrijf Brits importeur is. Dat toestel werd recent op een mengsel van gewone en biobrandstof naar de EBACE 2019 in Genève gevlogen in het kader Sustainable Alternative Jet Fuel (SAJF) programma.