Nieuws

PHOENIX – Honeywell Aerospace heeft, naar nu bekend is geworden, medio april 2019 haar Convair 580 testvliegtuig op non-actief gesteld. Het 67 jaar oude toestel werd in 1992 aangekocht door AlliedSignal, maar bleef in de vloot toen Allied in 2000 opging in Honeywell.

Met het toestel werden onder meer nieuwe Honeywell als het Enhanced Ground Proximity Warning System (EGPWS), het Traffic Alert and Collision Avoidance System (TCAS) en de IntuVue RDR-4000 driedimensionale weerradar op hun toepassingsmogelijkheden getest.

Met de Convair 580 werden uiteindelijk 103.000 starts en landingen uitgevoerd en werd meer dan 67.000 uur gevlogen. Het in 1952 als Convair 340 luchtwaardig verklaarde toestel vloog tot augustus 1966 bij United Airlnes waarna het werd overgenomen door Frontier Airlines. De bouwde het toestel om tot Convair 580 met Allison turboprop motoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.