Nieuws

SOLENT – De Falkland Islands Government Aviation Service (FIGAS) heeft bij Britten-Norman (B-N) twee BN2B-26 Islanders besteld. Het eerste toestel wordt nog deze zomfer geleverd, het tweede begin 2020.

Beide vliegtuigen krijgen Garmin G600 TXi Touchscreen Displays en GTN 750/650 dual nav / comm/ GPS die ook zullen worden ingebouwd in de bestaande GIFAS vloot.

Wanneer beide Islanders zijn gearriveerd, kan FIGAS beschikken over zes toestellen van dit type die elk plaats bieden aan negen passagiers. De met twee Lycoming O-540-E4C zuigermotoren van elk 265 pk uitgeruste Islander tekent een kruissnelheid op van 236 km/h bij een vliegbereik van 1.250 km.

Met de huidige vloot (de oudste dateert uit 1986) werden in 2011/2012 nog 5.800 passagiers vervoerd op binnenlandse vluchten, in 2017/18 waren dat er al 8.800. Vier van de vliegtuigen zullen in de toekomst voor dit type transport worden ingezet, met een vijfde zullen patrouillevluchten boven ze worden uitgevoerd.

B-N huurde begin 2019 extra hangars op Solent Airport om meer vliegtuigen te kunnen bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.