Nieuws

ATHENE – De Griekse marine kan sinds kort weer verkenningsvluchten boven zee uitvoeren dankzij de ingebruikname van een gemoderniseerde P-3B Orion.

Zes in 1996 van de Amerikaanse marine overgenomen toestellen vlogen al in Griekse dienst tot ze in 2009 als gevolg van de financiële crisis aan de grond moesten gehouden. In 2015 werd in overleg met Lockheed Martin echter besloten de toestellen weer inzetbaar te maken.


Het eerste van in totaal vijf Orions is nu door Hellenic Aerospace Industries (HAI) onder een contract met Lockheed Martin gemoderniseerd en voorzien van nieuwe missie-apparatuur. Ook werd de levensduur van de motoren door een midlife upgrade tot 15.000 uur verlengd.


Nadat op 9 mei 2019 de eerste testvlucht werd uitgevoerd, volgden acceptatievluchten onder leiding van de Amerikaanse marine en Lockheed Martin. De vliegtuigen worden ondergebracht bij 114 Combat Wing in Tanagra.

Foto’s: Hellenic Aerospace Industries (HAI).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.