Nieuws

STRATFORD – Bij Sikorsky Aircraft heeft de eerste van vijf nieuw te bouwen HH-60W Combat Rescue Helicopters vrijdag (17 mei) voor het eerst gevlogen. De nieuwe helikopter is afgeleid van de bestaande UH-60M Black Hawk.

De helikopterfabrikant kreeg in 2014 opdracht vijf toestellen van dit type te bouwen. Ook mochten zeven trainingssystemen geleverd worden voor zowel piloten als onderhoudstechnici.

De nieuwe CRH’s krijgen T700-GE-701D motoren, corrosie bestendige rompen en kunststoffen rotorbladen.

De Amerikaanse luchtmacht gaat uit van een order oplopend tot 112 HH-60W CRH’s die rond 2020 geleverd zouden moeten zijn. Deze moeten de sterk verouderende HH-60G Pave Hawk helikopters gaan aflossen die gewonde militaire van het front oppikken.

Foto: Sikorsky/Lockheed Martin

2 reacties op “Video: Eerste vlucht Sikorsky Combat Rescue Helicopter

  1. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

  2. […] Sikorsky (nu onderdeel van Lockheed Martin) kreeg in 2014 opdracht voor het leveren van de eerste vi…en zes simulators voor het trainen piloten, operators en technici. Ook de Amerikaanse marine bestelde een groot aantal HH-60W’s. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.