Nieuws

Flaris Lar 1 klimt als een speer

ZIELONA GORA – Met de Falris Lar 1 zijn sinds de eerste vlucht op 5 april 2019 inmiddels 42 starts en landingen uitgevoerd vanaf Zielona Góra Babimost Airport (EPZG). Daarbij werden ook twee elk een uur durende vluchten gemaakt.

De eerste resultaten zijn bemoedigend volgens de fabrikant. Met name de stijgsnelheid lijkt dankzij de Williams FJ33-5A turbofan de verwachtingen te overtreffen: 40 m/sec. Daarmee zou de High Speed Personal Jet (HPJ) binnen drie minuten op FL250 (7.620 m) kunnen arriveren.

Met de Flaris Flight Assistance System (FFAS) computers worden momenteel data verzameld om optimale vliegomstandigheden te kunnen realiseren. nog worden getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.