Nieuws

LELYSTAD – The Pilot Shop op Lelystad Airport is door het Amerikaanse Levil Aviation aangewezen als Nederlandse distributeur van Levils Broadcast Outer Module (BOM).

Dankzij deze onder de vleugel van een toestel te monteren pod kan een groot deel van de avionica in de cockpit onbekabeld blijven. .

Levil bracht in hun lichtgewicht BOM meerde functionaliteiten onder waaronder AHRS, WAAS GPS, ADS-B in, AoA, Data Recording en druksensoren. De benodigde elektriciteit wordt geleverd via een aan de achterzijde van de pod gemonteerde propeller die een generator aandrijft. De BOM is zo solide dat ook aerobatic vliegtuigen ermee kunnen vliegen tot een rol rate van 500 graden/seconde.

Tevens worden de AHRS data met veertien frames per seconde verst, en zijn de attitude en GPS volledig van elkaar gescheiden. Levil Aviations BOM is NORSEE Approved for gecertificeerde vliegtuigen,

Het systeem werd ontwikkeld door Levil Avition oprichter/directeur Ruben D. Leon die op zoek was naar minder avionica gewicht voor zijn zelf gebouwde Varieze en de door zijn broer gebouwde Twin Cozy. Hij besloot daarop een lichtgewicht, elektronisch AHRS-EMS te ontwikkelen, wat later doorontwikkeld werd naar de huidige Broadcast Outer Module.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.