Nieuws

ORLANDO – De Amerikaanse Bristow Group heeft faillissementsbescherming aan gevraagd voor haar zes Amerikaanse vestigingen in Amerika en twee op de Kaaimaneilanden.

De overige vestigingen, waaronder het Britse Bristow Helicopters,  worden buiten deze aanvraag gehouden. Daardoor kunnen de door Bristow uitgevoerde SAR taken gewoon doorgang blijven vinden.

Bij het concern werken 4.000 mensen; de onderneming beschikt wereldwijd over  318 helikopters en 78  vliegtuigen. De vliegtuigen waren deels ondergebracht bij het Australische Airnorth  en het Britse Eastern Airways die beide in handen zijn gekomen van een nieuwe eigenaar.

Bristow was begin 2019 nog voornemens de Amerikaanse helikopterspecialist Columbia Helicopters over te nemen, maar leed in 2018  een verlies van meer dan 350 miljoen dollar. Volgens analisten was het afblazen van deze overname al een voorbode  van een mogelijke faillissementsaanvraag door Bristow.

Columbia Helicopters beschikt overeen gemengde vloot van 21 Vertol 107 en Chinook CH-234/CH-47D helikopters die worden aangezet voor zware hijsklussen.

Columbia Helicopters tekende recent een contract voor de aankoop van tien LMH-1 luchtschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.