Nieuws

HAMME  De uit Hamme afkomstige Belgische simulator bouwer Euramec gaat haar simulator portfolio op korte termijn aanmerkelijk uitbreiden.

Aan de huidige simulatorreeks worden binnenkort Flight Training Devices (FTDs) voor zowel zakenjets als Cessna Citation varianten als Beechcraft King Air turboprops.  Deze zogenoemde Euramec’s Business Aviation FTDs moeten een alternatief gaan vormen voor de inzet van dure Full-Flight Simulators (FFS) die momenteel worden gebruikt.

De Belgische simulatorbouwer sleepte recent ook een overheidssubsidie in de wacht voor de bouw en ontwikkeling  van een in 2020 te certificeren Airbus A320 FFS.

Euramec liet in 2018 van zich horen door tijdens de Farnborough International Air Show een unieke gecombineerde Diamond DA40/DA42 simulator te introduceren. De simulator kan binnen dertig minuten worden geconfigureerd van eenmotorige DA40 naar de tweemotorige DA42 en omgekeerd. De standaard simulators met een zichthoek van 230 graden kunnen op EASA FNPT II en FAA Level 5 worden gecertificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.