Nieuws

NOTTINGHAMSHIRE – Met de komst van het betere weer is het werktempo van drie projecten voor vliegtuigen een tandje hoger komen te liggen op de Newark Air Museum-site in het oosten van Nottinghamshire.

Zo vindt de cosmetische opwaardering van de de Havilland Heron een gestage voortgang. Het werk is net begonnen met het aanbrengen van grondverf op de oppervlakken van de bovenste vleugel en delen van de romp. De G-ANXB zal uiteindelijk opnieuw worden geverfd in de kleuren van de BEA Scottish Division die het vliegtuig droeg tijdens het dienen als luchtambulance in de westelijke eilanden van Schotland.

Elders op het terrein zijn nieuwe schilder teams begonnen aan de Armstrong Whitworth Meteor NF.14 WS739 nachtjager en aan de Avro Ashton romp van het WB491 vliegende testvliegtuig. Beide projecten zullen gelijktijdig met verschillende andere restauratieprojecten rond de museumsite worden voltooid.

Na uitvoerige conserveringsstudies met betrekking tot de Avro Vulcan B.2 XM594 en enkele belangrijke interne restauratiewerkzaamheden in de cockpit- en bommenruimtes van het casco, wordt binnenkort begonnen met externe restauratiewerkzaamheden aan het vliegtuig. In de komende weken zal rond de staartvin een steigerconstructie worden geplaatst, die het mogelijk maakt dat restauratiewerkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd door een ander toegewijd team van museumvrijwilligers

Tekst en foto’s: Howard Heeley, Down to Earth-promotions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.