Nieuws

STRAUSBERG – De Duitse fabrikant Stemme AG heeft toestemming gekregen van de European Aviation Safety Agency (EASA) om Garmin G3X avionica aan te brengen in de nieuwe Stemme Grand Tourer S12-G motorzwever.

Het Garmin G3X Touch Integrated Flight Display bestaat uit een primair en secundair display met elk een schermdiameter van 7 inch (18 cm). Ingebouwde functionaliteiten zijn tevens een Air Data en Attitude Heading and Reference Systeem (ADHRS), Digital Engine Monitoring, Moving Map Navigatiie en Autopilot control.

Stemme verkocht sinds april 2019 dertig S12-Gs en zegt dat negen van de tien kopers opteren voor de nu goedgekeurde digitale cockpit.

De toestemming behelst niet alleen de G3X suite, maar ook een Garmin autopilot.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.