Nieuws

PLACERVILLE AIRPORT – De Amerikaanse XTI Aircraft Company heeft een eerste serie hovertests uitgevoerd met een schaalmodel van de TriFan 600 op 65 procent van de ware grootte.

Op videobeelden is te zien dat daarbij in eerste instantie wordt gehoverd. Toekomstige testvluchten zullen plaats vinden in Utah op een testterrein waar het vliegen met Unmanned Aircraft Systems (UAS) is toegestaan.

Voor de TriFan 600 worden fly-by-wire, drie ducted fans en twee turbofan motoren voorzien. Die moeten zorgen voor een kruissnelheid van 300 kts (556 km/h) op FL290 + (8.839m) en een vliegbereik mogelijk maken van 664 nm (1.200 km). Het toestel, dat kon worden ontwikkeld dankzij een geslaagd crowdfunding project, gaat plaats bieden aan een piloot en vijf passagiers.

Er zijn inmiddels 80 toestellen van dit type besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.