Nieuws


OOSTWOLD – Vliegbedrijf Tom van der Meulen is gestart met de bouw van “Museum Hangaar Oostwold”. Het museum gaat onderdak bieden aan de historische vliegtuigen van het vliegbedrijf.

Van der Meulens bedrijf beschikt over een aantal bijzondere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder een P-51 Mustang en een Harvard AT-16. De P-51 Mustang wordt vooral ingezet voor herdenkingsvluchten en op airshows.

De Harvard wordt eveneens ingezet op airshows en daarnaast gebruikt als trainingstoestel. Door een speciale hangaar te bouwen voor alleen deze historische vloot kan meer aandacht worden geven aan deze prachtige vliegtuigen met vaak een imposante historie. Oostwold Airport is daarbij uniek omdat er als enige de combinatie met het vliegen met historische vliegtuigen en het opereren van een vliegveld gecombineerd wordt.

In de “Museum Hangaar Oostwold” zal ook aandacht worden besteed aan de historie van het vliegbedrijf en van luchtvaart in bredere zin. Zo zal ook een historisch Piper Cub sproeivliegtuig worden getoond. Het vliegbedrijf, dat is opgericht in 1956, is een van de oudste luchtvaartondernemingen van Nederland en kent een rijke luchtvaarthistorie.

Deze luchtvaarthistorie en de collectie WW II vliegtuigen zullen naar verwachting vanaf september te zien zijn in de “Museum Hangaar Oostwold” (die ook geschikt is voor evenementen en theatervoorstellingen. Een bezoek aan deze collectie kan worden gecombineerd met een rondvlucht boven de provincie Groningen of een kop koffie in café ‘Hangar 28’.

Op 9 en 10 juni vindt op het vliegveld de tiende editie van de Oostwold Airshow plaats.