Nieuws

AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijf APOC Aviation heeft twee Boeing 737-700s aangekocht voor ontmanteling. Beide toestellen waren eigendom van de Ierse leasemaatschappij Infinity Transportation die ze in huur had ondergebracht bij ‘premium luchtvaartmaatschappij; PrivateAir.

Het Zwitserse bedrijf voert sinds veertig jaar zowel VIP-charters als luxe lijnvluchten uit voor onder meer Lufthansa en SAS en had beide 737s in laten richten met een Boeing Business Jet (BBJ) inrichting. De vliegtuigen hebben daardoor relatief weinig vlieguren.
PrivateAir startte in 1997 en bestelde in september van dat twee BBJs bij Boeing waarmee sinds 2000 werd gevlogen. Later volgde een derde toestel van dit type. De vliegtuigen bieden elk plaats aan 32 passagiers.PrivatAir begin december 2018 faillissement aan

Twee van deze vliegtuigen (MSN34303 en MSN20752) zullen op twee verschillende locaties in Duitsland worden ontmanteld waarna de nog bruikbare onderdelen naar APOCs magazijn in Delft worden getransporteerd. Daar zullen de onderdelen worden beoordeeld en waar nodig gerepareerd of gereviseerd worden. De aankoop van beide vliegtuigen was mogelijk dankzij een recente crowdfunding campagne.

APOC was tot op heden met name actief op de ontmantelingsmarkt van Airbus A320s maar ziet ook een groeiende (onderdelen)markt voor oudere 737-800s en A321s die op lijndiensten worden ingezet of omgebouwd worden tot vrachtvliegtuig.

Foto: PrivateAir