Nieuws

LUIK – Liege Airport en zakenjet operator ASL (Private Jet Services) gaan gezamenlijk een centrum voor zakelijke luchtvaart inrichten op deze Belgische luchthaven. De contracten hiervoor werden donderdag (10 mei) getekend.


Onderdeel van het contract zijn de bouw van een hangar en een terminal. Ook worden voorzieningen voorbereid voor het afhandelen van alle zakenvluchten van de luchthaven.

De nieuwe ‘General Aviation Terminal’ krijgt een oppervlakte van 250 vierkante meter en zal worden gekoppeld aan een eveneens nieuw te bouwen hanger met een oppervlakte van 2.100 vierkant meter. Daarbij is bedongen dat ASL in de toekomst dit verder uit kan breiden. Binnenkort zal tevens begonnen worden met de aanleg van een nieuw platform aan de noordkant van het vliegveld waarna in de zomer kan worden begonnen met de bouw van beide nieuwe onderkomens.

Omdat ASL al het Fixed Base Operator certificaat heeft mogen ook alle afhandelingszaken rond zakelijke luchtvaart als de ontvangst van bemanningen en vlieggasten, catering, onderhoud, parkeren en tanken worden geboden wanneer beide nieuwe gebouwen in de zomer van 2020 in gebruik worden genomen.

Illustraties: ASL

Beeld via https://twitter.com/EBAAorg