Nieuws

TOULOUSE  – De Airbus ACJ319neo heeft donderdag (25 april) voor het eerst gevlogen waarbij 1:55 uur werd opgetekend.

Het eerste toestel uit deze zakenjetreeks is bestemd voor  K5 Aviation uit Duitsland. De operator heeft Fokker Techniek opdracht gegeven het toestel  uit te rusten met onder meer een VVIP interieur. De werkzaamheden hiervoor moeten nog dit jaar starten waarna het toestel in 2020 moet worden afgeleverd.

K5 zette in januari 2016  de toezegging voor een ACJ319neo om in een order. Daarmee werd het Duitse bedrijf de eerste gebruiker van de in 2015 geïntroduceerde ACJ320neo reeks.

De Duitse operator  heeft momenteel onder meer al drie ACJ319’s en twee Bombardier Express zakenjets in beheer die voor VVIP charters beschikbaar zijn .Een van deze vliegtuigen is destijds bij Fokker Services voorzien van een interieur.

In ACJ319neo uitvoering kan het toestel als zakenjet acht passagiers over 6.750 nm (12.501 km) verplaatsen en vijftien uur onafgebroken vliegen. Daags na de eerste vlucht werd op 26 april een 16:10 uur durende non stop retourvlucht uitgevoerd van Toulouse naar Groenland. Daarbij werd gesimuleerd naar een luchthaven uitgeweken om ETOPS 180 te testen.
Bij het toestel voor K5 zijn vijf extra brandstoftanks in het vrachtruim aangebracht.

Airbus tekende tot op heden veertien orders op voor ACN320neo varianten.

2 reacties op “Update: Eerste en langste vlucht ACJ319neo

  1. Robert Koolen schreef:

    Kleine correctie, Fokker Techniek (voorheen Fokker Services) heeft reeds twee nieuwe ACJ319’s omgebouwd met een VVIP interior.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.