Nieuws

LUXEMBURG – Vrachtvervoerder Cargolux stelt een bijzonder transport met een Boeing 747-400ERF van twee beloega’s (witte walvissen) uit.

Little Grey en Little White zouden daarbij deze week vanaf de Changfeng Ocean World in Shanghai naar Keflavik op Ijsland worden gevlogen. Van daaruit zouden beide dieren per vrachtwagen en veerboot naar hun nieuwe woonplaats op Heimaey Island. Op dit eiland is in een baai een special walvisopvang ingericht om beide dieren aan hun nieuwe omgeving te laten wennen.

Door de weersverwachtingen (veel wind en hoge zeegang) is het laatse stuk echter niet verantwoord waardoor Cargolux en opdrachtgever SeaLive Trust het transport uitstellen totdat het weer is verbeterd.

Foto’s: Cargolux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.