Nieuws

VICTORVILLE – Virgin’s dochterbedrijf Orbit gaat vanaf 2020 in opdracht van  het Duitse ExoLaunch kleine satellieten de ruimte in sturen met behulp van een ruim 21 m lange tweetraps LauncerOne raket. Met deze raket kunnen ladingen tot 500 kg in een baan om de aarde worden gebracht.

Virgin Orbit voerde op 19 november 2018 al een eerste testvlucht uit met  de Boeing 747 ‘Cosmic Girl; die zal worden ingezet voor het lanceren van deze draagraketten. Tijdens deze 1:20 uur durende vlucht werd een   LauncerOne raket onder een uitgefaseerde 747 vervoerd die door Virgin Orbit wordt gebruikt voor testdoeleinden. Virgin maakte daarbij handig  gebruik van het vijfde motorophangpunt onder de linkervleugel van de Boeing 747.

Naast Virgin is ook het Amerikaanse  Stratolaunch in de weer met eens voor draagraketten is ontwikkeld lanceervliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.