Nieuws
Emirates celebrates the arrival of its inaugural flight from Dubai International Airport (DXB) to Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL), marking the launch of their eleventh U.S. gateway on Thursday, Dec. 15, 2016, in Fort Lauderdale, Fla. (Jesus Aranguren/AP Images for Emirates Airline)

DUBAI – Emirates heeft met het ombouwen van haar laatste Boeing 777-200LR-vliegtuig in april 2019 een belangrijke mijlpaal voltooid.

De luchtvaartmaatschappij investeerde 133 miljoen euro om haar tien Boeing 777-200LR-vliegtuigen om te bouwen van twee-klassen cabines naar drie-klass varianten met bredere Business Class-stoelen in een 2-2-2-formatie en een volledig vernieuwde Economy Class-cabine.

Het ombouwen van de tien vliegtuigen werd volledig in eigen huis uitgevoerd bij de ultramoderne faciliteiten van Emirates Engineering in Dubai. Het Engineering-team heeft in totaal meer dan 160.000 manuren aan het project besteed, samen met meer dan 30 leveranciers en met meer dan 2.700 reserveonderdelen tegelijk.

Gemiddeld duurde het ongeveer 35 dagen voordat het team een ​​enkel vliegtuig volledig gestript had en opnieuw geconfigureerd. De eerste vernieuwde Boeing 777-200LR werd uitgerold voor commerciële dienstverlening in maart 2018 en in de 12 maanden hierop volgend voltooide Emirates de conversie van de resterende negen vliegtuigen in de vloot.

Het project werd bijna drie maanden eerder dan gepland voltooid. Reizigers kunnen de vernieuwde Boeing 777-200LR van Emirates ervaren op een aantal vluchtroutes in haar wereldwijde netwerk, waaronder Fort Lauderdale, Santiago, Sao Paulo en Adelaide.

Uitfasering 777-300
In overeenstemming met haar ambitieuze vlootvernieuwingsprogramma, haalt Emirates de laatste twee klassieke Boeing 777-300-vliegtuigen uit haar vloot. De A6-EMV, geleverd in februari 2003, is nu uit gefaseerd en de A6-EMX, opgeleverd in juni 2003, zal binnenkort ook verdwijnen uit de commerciële dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.