Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Tijdens een ceremonie in het Braziliaanse S São José dos Campos hebben zowel de Amerikaanse, Europese als Braziliaanse luchtvaartautoriteiten de nieuwe Embraer E195-E2 getooid met een type-certificaat.

Volgens Embaer kwam tijdens het testtraject naar voren dat het brandstofverbruik van deze E2 variant 1.4% lager uitviel dan eerst gedacht. Daardoor verbuikt het toestel vergeleken met de huidige E195 zelfs 25.4% minder brandstof per stoel.

De eerste luchtvaartmaatschappij die vanaf juli 2019 met het toestel zal gaan vliegen is Azul Linhas Aéreas Brasileiras die er 51 bestelde. Ook het Spaanse Binter Canarias kan in de loop van 2019 de eerste van mogelijk vijf E195-E2s tegemoet zien.

Het maximale vliegbereik van de E2 is 2. 600 nm (4.185 km). Het toestel komt daarmee 600 nm (ruim 1.110 km verder dan de huidige E195. Bovendien kan de E2 toe met een kortere startaanloop: 1.800 m tegen 2.180m voor de E195 en kunnen er twaalf passagiers meer mee.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.