Nieuws

TOULOUSE – Bij Airbus heeft de tweede Beluga XL maandag (15 april) voor het eerst een 5:30 uur durende testvlucht werd uitgevoerd. Het toestel (MSN1853) zal het eerste vliegtuig worden waarmee na certificatie reguliere vrachtvluchten worden uitgevoerd.

De BelugaXL is afgeleid van de A330-200, is zes meter langer en kan zes ton meer vracht verplaatsen dan de 600ST.

De eerste BelugaXL voltooide op 19 juli 2018 een 4:11 uur durende eerste vlucht. Sindsdien zijn meerdere testvluchten uitgevoerd waarbij recent het prototype een eerste A350 vleugelset van Bremen naar Toulouse overvloog.

Na ongeveer tien maanden testen zullen de eerste twee toestellen in 2019 door Airbus Transport International (ATI) in gebruik worden genomen. In de jaren daarop volgend zal elk jaar een XL worden gebouwd.

Airbus besloot in november 2014 op zoek te gaan naar een opvolger voor de huidige vier A300-600ST Beluga transportvliegtuigen en besloot in eerste instantie vijf BelugaXL varianten te gaan bouwen, maar wijzigde dat aantal recent in zes.

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2019/03/20/%ef%bb%bffotos-video-eerste-testvlucht-beladen-belugaxl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.