Nieuws

FRIEDRICHSHAFEN – Het Amerikaanse By Aerospae heeft tijdens de AERO 2019 in het Duitse Friedrichshafen de Noorse vliegopleider OSM Aviation Academy gestrikt als nieuwe klant.

De op de fundamenten van de Scandinavian Aviation Academy bestelde bij By Aerospace zestig eFlyer 294 trainingsvliegtuigen. In OSMs kielzog breidde Norwegian partner Elfly een order voor acht eFlyers uit met aanbetaling voor tien extra toestellen.

De Siemens SP70D motor van de tweepersoons laagdekker weegt slechts 26 kg, maar is toch goed voor 120 pk piekvermogen en 94 pk continue (vandaar de type-aanduiding eFlyer 294). Ook Garmin werkt inmiddels mee om hun G3X display te integreren met de boordsystemen van de eFlyer 294 waarvan tot op heden 298 exemplaren besteld zijn tegen een prijs van US $349.000 per toestel.

Bye Aerospace is ondertussen al behoorlijk ver gevorderd met de certificatie van het vliegtuig conform FAR 23 en EASA 23 ‘all-electric airplane’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.