Nieuws

NORFOLK – Northrop Grumman mag nog eens 24   E-2D Airborne Early Warning & Control (AEW&C)  Hawkeyes gaan bouwen. De vliegtuigen worden uitgerust met onder meer een Lockheed Martin AN/APY-9 radar en L-3 Communications Randtron ADS-18 antenne.

Het toestel kregen in maart 2014 de  U.S.Navy de kwalificatie ‘volledig operationeel inzetbaar’ waarna het eerste toestel  in gebruik werd genomen op Naval Station Norfolk Chambers Field bij VAW-125 dat onderdeel is van Carrier Air Wing 1.

De U.S. Navy was destijds voornemens 75 toestellen van het type E-2C te vervangen door de beduidend modernere D-variant.  De eerste order werd in 2014 gegeven voor de bouw van in eerste instantie 24 vliegtuigen, maar later opgehoogd naar 36.

Ook de Japanse marine vliegt inmiddels met de  Hawkeye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.