Nieuws

ANTWERPEN – De Belgische vliegopleider EuroPilot Center (EPC) gaat op haar trainingslocaties in Antwerpen en het Amerikaanse Theram gebruik maken van Garmin’s Electronic Flight Bag (EFB) software.

Dankzij deze inmiddels door de EASA goedgekeurde software kunnen zowel studenten als hun instructeurs volledig ‘papierloos’ vliegen. Met de nieuwe Garmin Pilot App kunnen op tablets en smartphones zaken als elektronische checklists, interactieve mappen en kaarteb, weight & balance en preflight briefings digitaal worden verwerkt en gebruikt.

EPC is een erkende ATO en gebruikt binnen haar opleidingsprogramma vier nieuwe Cessna C172SPs, twee Diamond DA42s en drie Redbird Full-Motion Simulators die allemaal met Garmin G1000 avionica zijn uitgerust. Jaarlijks worden hiermee tussen de dertig en veertig piloten opgeleid in België en Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.